Cara Praktis Membuat Som tum buah (thai fruits salad) Enak

Som tum buah (thai fruits salad). Fill Your Cart With Color today! Simple and easy to use platform. Great rates Som Tum (ส้มตำ) or 'Som Tam' depending on how you want to spell it in English, is a very popular spicy salad in Thailand.

Som tum buah (thai fruits salad) Som Tum Thai Salad is a heavy hitter on most Thai restaurant menu's. This is a simple fresh salad made with green papaya dressed with lime, sugar, birds eye chili. It's sweet sour salty and crunchy. You can cook Som tum buah (thai fruits salad) using 14 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Som tum buah (thai fruits salad)

  1. You need 1/4 buah of apel.
  2. You need 1/4 buah of peer.
  3. It’s 1/4 of dragon fruits.
  4. You need 5 buah of anggur hijau.
  5. Prepare 5 buah of tomat kecil.
  6. Prepare 1 slide of buah pomelo (jeruk bali).
  7. You need of bumbu :.
  8. You need 2 of cabe (sesuai selera).
  9. It’s 2 siung of kecil bawang putih.
  10. Prepare 1 sdm of kecap ikan.
  11. It’s 1 sdm of air jeruk nipis (sy pakai yang udah jadi).
  12. You need 1 sdt of ebi kering.
  13. It’s 1 (1/2 sdm) of gula merah (lebih mantep palm sugar sih,gula pasir juga bisa).
  14. It’s secukup of nya kacang tanah goreng tanpa kulit,bisa juga kacang mete (optional).

It's a great texture dish and easy side. This delicious Thailand-style fruit salad can be made with many different types of fruit. In this version we used big juicy chunks of Guava, green Apple, Pineapple, Rose Apple, seedless Grapes, and cherry Tomatoes. It's quite simple to make, and is a very nice and completely authentic Thai dish to serve for lunch or with a meal.

Som tum buah (thai fruits salad) step by step

  1. Siapkan bahan2,cuci bersih buah kecuali buah naga..
  2. Untuk apel setelah di potong rendam sebentar dalam air garam agar warna nggak cepet berubah..
  3. Buah yang lain potong2 sama ya,peer cukup di kupas kulit nya aja,potong2,anggur potong sesuai selera,tomat juga..
  4. Tumbuk kasar cabe & bawang putih,tambahkan ebi,gula merah,kecap ikan dan air jeruk nipis tambahkan juga potongan tomat,sambil di tumbuk pelan2 agar tomat nggak hancur..
  5. Dalam wadah campur semua buah yang sudah di potong tambahkan kacang tanah,lalu tuang bumbu & aduk rata.salad buah siap di nikmati.seger banget,sehat,cemilan bergizi..
  6. Yang suka buah asam bisa pakai buah2an yang asam,atau air jeruk nipis nya bisa di tambah,berhubung saya kurang suka asam,pakai buah yang bisa di tolerir sama lidah saya..

Som Tam is the Thai phrase for shredded green papaya salad mixed with tomatoes, peanuts, chili, onions, dried shrimps and sauces. It can be made vegetarian or vegan by substituting the non-vegan ingredients. What is a Good Substitute for Green Papaya? Even if you've never been to Thailand, I'm sure you've heard of som tam – the most famous Thai salad. It seems to me I've been eating it since I was born.